Programma Roodkapje John de Wolf Grootmoeder Sponsors Contact Programma Roodkapje John de Wolf Grootmoeder Sponsors Contact

Omarmt door Sticks die ze bij de Fakkelteitgroep plaatste, omarmt door Kees de Koning die ze een contract bij Top Notch gaf, omarmt door TV, Radio en schrijvende pers en vooral omarmt door het publiek dat totaal uit hun plaat gaat op de ingenieuze rhymes en duistere dubstep beats die het tweespan de zaal in slingert.

Boef en de Gelogeerde Aap zijn keihard, poëtisch en vooruitstrevend, of zoals ze zelf in de openingstrack van hun album 'wij zijn' zeggen: “Wij zijn; liefhebbers op pad. Wij zijn; innovatief, nieuwe lichting. Wij zijn; omheiningloos. Wij zijn; impulsief, in voor beats. Wij zijn; keihard in het zuiden. Wij zijn; aan de beurt, bloedbroeders.” niks meer aan toevoegen zeggen wij, behalve dat er een kleine kans is dat er na 3 juni nog een dak op Willemeen zit!

Over het optreden op Noorderslag

"Voor de producties kreeg Boef terecht de Muzikantenprijs. De flow van rapper Aap doet daar nauwelijks voor onder. Zijn timing en frasering zijn erg sterk, zijn teksten origineel. Boef en Aap maken hier diepe indruk en zijn een van de hoogtepunten van het festival."

"Het voelt al goed bij binnenkomst van de kelder. Hier is iets gaande. Het is stampvol en het publiek is zeer gemÍleerd. Zo'n divers publiek voor een hiphopact? Dat zagen we voor het laatst bij Opgezwolle. De set knalt er meteen goed in. De dictie en de overtuigingskracht van Aap zijn indrukwekkend. De beats van Boef kloppen. Dit is hoe je dubstep gebruikt voor behapbare hiphop."

"Dit is een act voor de toekomst. Let maar op: dit gaat groeien tot bijzondere hoogte."

Over het album: Wij Zijn

Bij het luisteren naar hun nieuwe album had ik hetzelfde gevoel als wat ik bij de eerste luisterbeurt van Eigen Wereld van Opgezwolle had. Ik moet deze muziek delen en mensen vertellen hoe ontzettend goed dit wel niet is! De beats van Boef zijn van hetzelfde hoge niveau als de beats van Delic destijds. Beide hebben een beetje een duister en ook donker geluid, het klinkt niet gelikt maar is wel degelijk tot in de puntjes uitgewerkt. Je krijgt spontaan zin in underground feesten. Dit is een cd die een plaats verdient in alle top tien lijstjes voor 2011, nu al.

Wie de ontwikkelingen rondom Boef en De Gelogeerde Aap de afgelopen weken heeft gevolgd, kan niet anders dan vermoeden dat de Nieuwjaarsvoornemens van het tweetal al in de eerste weken van 2011 vervuld zijn. Immens veel media-aandacht, optreden op Noorderslag, in de uitzending bij De Wereld Draait Door en in de toplijsten van Bol.com. En dat nog voordat het officiŽle debuutalbum uitgebracht is. Gelukkig is de enorme belangstelling voor de jongste telgen van Top Notch volledig gegrond, zo bewijst het duo bijna moeiteloos op 'Wij Zijn'.

De mix die het tweetal neerzet mag dan grimmig klinken, maar even goed open en aanstekelijk. De kracht van de dubstep die Boef produceert, maar even goed van de vloeiende spokenword van De Gelogeerde Aap.

Afgaande op het talent dat dit duo demonstreert, komt het wel goed met de toekomst van Top Notch!