Programma Roodkapje John de Wolf Grootmoeder Sponsors Contact Programma Roodkapje John de Wolf Grootmoeder Sponsors Contact

Op een verantwoord vunzig festival kan Shaking Godspeed natuurlijk niet ontbreken!

Deze mannen zijn uit het graf van The Bloody Honkies naar boven gekomen om een dodelijke mix van rock 'n' roll en psychedelische bluesrock de wereld in te slingeren. In korte tijd hebben ze een gigantische live reputatie opgebouwd. Mannen en vrouwen op Zwarte Cross, Noorderslag, Paradiso en in de studio's van de Nederpopshow en De Wereld Draait Door bleven na de optredens van deze vunzige mannen bezweet, nat van het bier en zonder ondergoed achter. En wedden dat jij er thuis, na het beluisteren van hun debuutalbum 'AWE', ook zo bijloopt?! (zie cd recensies onderaan.)

Je kunt Shaking Godspeed deze zomer natuurlijk ook gaan zien op Sziget, waar je ergens achteraan in de grote mensen massa mag hopen op een glimp van ze... Maar op Red Ribbon Rock krijg je deze verantwoorde vunzigheid recht in je gezicht.

Hieronder een paar voorproefjes van wat je te wachten staat. Ow ja, de Red Ribbon Rock Roodkapjes bij het Nederpopshow filmpje zijn vanzelfsprekend ook van de partij!

Over het debuutalbum: AWE

"Awe is het ene moment algehele gekheid in de vorm van muzikale tirades waar Nick Cave goed bij zou doordrinken terwijl een track later zwoele mannenstemmen in warmbloedige samenzang oproepen tot zweterige neukseks."

"Het is en blijft blues, maar tegelijkertijd is het ook even onnavolgbaar muzikaal en vervreemdend als bewust knotsgek en opgewekt. Chaotisch en toch catchy."

'AWE' van Shaking Godspeed beste album van 2010 volgens musicfrom.nl bezoekers!

"Hoe kan je het collectieve verdriet van het popjournaille na het uiteenvallen van een band het beste verzachten? Door er met je volgende band keihard overheen te klappen. Ex-Bloody Honkies-gitarist Wout Kempkes gooit het met zijn vaste studiopartner, drummer/bassist/organist Maarten Rischen, over een nog smeriger en slepender boeg dan met zijn vorige band."

"Veel authentieker krijg je het niet in Nederland. Veel beter ook niet trouwens."

"Zo'n gedreven en ronkende bluesplaat die geen seconde verveelt kan haast alleen in samenspel met de duivel gemaakt zijn."

"De passie en vastberadenheid knalt van dit debuut af. Het is dan ook bijna niet mogelijk niet gevangen te worden door de kracht van deze plaat. Zelfs mensen met gehoorsproblemen voelen aan de resonantie van hun botten dat hier een top werk uit de boxen rolt."

"Meer, meer, meer!"